Vandlande på Kreta

Der er tre vandlande eller aquaparker på Kreta. 'Acquaplus' udenfor Hersonissos på vejen mod Kasteli hævder at være den største på Kreta og den bedste i Europa. 'Water City', som hævder at være den vildeste i Europa ligger i Anopolis mellem Herakleion og Hersonissos. Og endelig er der 'Limnoupolis Water Park' i Varipetro omkring 8 km syd for Chania, som hævder, at alle deres forlystelser er magen til dem, man kan finde i Disneyland. Alle parkerne er åbne igennem hele sæsonen. (April til og med oktober).

AcquaPlus

Vandlande på Kreta

Parken ligger lige udenfor Hersonissos på vejen mod Kasteli og Lassithi. Det var det første vandland i balkanområdet. der er en stor have med kretenske og eksotiske planter. Rutschebaner m.v. passerer mellem træer og slyngplanter. Man kan få mere at vide om dette vandland her.

Water City

Vandlande på Kreta

Water City ved Anopolis, mellem Herakleion og Hersonissos hævder at være den vildeste aquapark i Europa. Man kan selv bedømme det ud fra denne video, som er lavet af en af parkens besøgende, eller man kan besøge parkens hjemmeside her. Video af: Ivan Bandura og Gary Howden.

Limnoupolis Water Park

Vandlande på Kreta

Limnoupolis ligger 8 km fra Chania nær Varipetro. Den store swimmingpool i parken er 1.500 m2 og har en pool bar, Jacuzzi og en kunstig lille ø med forlystelser, hvortil man kun kan komme via en hængebro. Ved siden af er der en lille pool til de mindste. Limnoupolis Water Park har en kunstig 'flod' - "lazy river" - som er 260 meter lang og 3 - 3,5 meter bred med klipper, grotter og vandfald. Man kan få mere at vide om dette vandland her.