Sommer på Kreta

Om sommeren kommer Kretas 1.046 kilometer lange kystlinie for alvor til sin ret. For i Kretas lange, varme sommer må man ud i nærheden af havet og muligheden for en kølende dukkert.

Fra slutningen af maj til ind i september falder der ikke en dråbe regn på Kreta. Temperaturen stiger og kulminerer i juli og august omkring de 30-40 grader. På dage hvor de varme, tørre 'Livas' vinde blæser fra Sahara, der kun ligger 300 kilometer syd for Kreta, kan temperaturen endda komme op over 50 grader. Det opvejes heldigvis af kølende sommerbriser fra nord - 'Meltemi'-vinden.

Læs omLæs mere om nogle af de mange strande på Kreta.

I takt med temperaturen, er der så meget andet, der også stiger. F.eks. antallet af turister og priserne på tavernaen. Også grækerne fra fastlandet har fundet frem til Kreta som en feriedestination og de kommer i stort antal i løbet af august.

Alligevel er det den bedste årstid for de fleste, solhungrende feriegæster fra nord. Og når solen går ned efter en lang, varm dag er der vel ikke noget bedre end et glas kølig hvidvin på terrassen, mens man oplever, hvordan dagens blege sommerhimmel afløses af den mest fantastiske stjernebestrøede nattehimmel. Himlen over Kreta i august er et af øens smukkeste natursyn.

Læs omLæs mere om vejret på Kreta. Lige nu og året rundt.