Margharites

Traditionel keramik

For foden af Psiloritis bjergene ca. 8 km fra Villa Talea ligger den lille bjerglandsby Margarites, hvor man har en lang tradition for at fremstille keramik. Der er keramikværksteder bogstavelig talt overalt i byen og teknikkerne, man bruger her, er de samme, som man har brugt på Kreta i tusindvis af år.

Blandt de lervarer, man fremstiller er de store opbevaringskrukker eller 'pithoi', som er magen til dem, der er fundet i de minoiske paladser. Sådanne krukker bruges stadig på landet på Kreta, men i vore dage bliver de også eksporteret i stor stil, da de er blevet populære til havedekoration overalt i Europa.

Landsbyen Margarites i sig selv har mange eksempler på traditionel kretensk landsbyarkitektur og mange gamle huse. Når man går rundt i de smalle gader kan man se kunstfærdige porte og døre, der stammer tilbage fra den venetianske tid.

I Margarites er der et hyggeligt torv hvor man har en flot udsigt ud over Margaritsanos dalen og hvor den lokale taverna er et rart sted at holde pause.

Beliggenhed