Loukanikos. Oprørshunden fra Athen

Under de talrige optøjer i Athen har en enkelt deltager tiltrukket sig særlig opmærksomhed. Loukanikos (det betyder 'pølse') er en af Athens talrige herreløse hunde og den er altid at finde midt i mængden af demonstranter og altid forrest når det går hårdest for sig.

Mens andre hunde stikker halen mellem benene og gemmer sig for tåregas og Molotov cocktails, ser det ud til at tiltrække Loukanikos. Og han stiller sig tilsyneladende altid på demonstranternes side i gadekampene.

Det har gjort ham til et symbol på grækernes oprør mod de nedskæringer og forringelser, der er fulgt i kølvandet på landets økonomiske krise. Loukanikos har ligefrem fået flere fansider på Facebook med samlet 50 - 100.000 fans og man kan købe T-shirts med hans billede.

Et par andre hunde (kaldet Kanellos og Thodoris) har også sluttet sig til, men ingen så ihærdig som Loukanikos, der at dømme efter pressebilleder har været at finde ved enhver større demonstration i Athen siden 2008.

PS: Halsbånden betyder at Loukanikos på et tidspunkt er blevet indfanget, vaccineret og kastreret af myndighederne. Han har også et mærke på, så han kan spores. Hanhunde får blåt halsbånd, hunhunde rødt. De herreløse hunde i Athen bliver fodret af byens indbyggere og er som regel både venlige og rimeligt sunde.

Video: Reutersvideo