Heraklion

Heraklion er den største by på Kreta og den femtestørste by i Grækenland. Det er øens administrative, kommercielle og industrielle hovedstad. Øst for Heraklion ligger den største lufthavn på Kreta og fra Heraklions havn kan man komme til Piræus, Thessaloniki og de Ægæiske øer.

Beliggenhed

Eleftherios Venizelos pladsen er byens traditionelle centrum. Pladsen domineres af 'løvespringvandet' fra det 17. århundrede. Rundt herom ligger byens handelsgader med butikker, restauranter, caféer og barer. Byens rådhus har hjemme i den gamle venetianske loggia. Et af de mest velbevarede venetianske monumenter i byen. Den venetianske havn har gamle arsenalbygninger (skibsværfter) bevaret, men er ikke så velbevaret som havnene i Chania og Rethymnon. Til gengæld kan man stadig følge de imponerende bymure hele vejen rundt om den gamle del af byen. Murene ender ved Koules fortet ved den gamle havn.

Heraklion et besøg værd på grund af sine museer og hvis man gerne vil opleve en moderne, pulserende græsk storby. Ikke mindst er det arkæologiske museum med sin samling af minoiske genstande et besøg værd. Øst for Heraklion ligger nogle af Kretas største og ældste turistområder som f.eks. Hersonissos og Malia og ca. 5 km mod syd ligger Knossos, som er Kretas største turistattraktion og det gamle centrum for den minoiske kultur.

Museer i Heraklion

Heraklion Arkæologiske Museum
Adresse: Xanthoudidou 2, 71202 Heraklion
Et af Europas vigtigste museer og den vigtigste samling af minoiske oldsager i verden. Rummer arkæologiske fund fra hele Kreta, der dækker over 5.500 år af øens historie.
Bemærk: Siden 2006 har museet været lukket for renovering. Kun en lille midlertidig udstilling med museets vigtigste genstande kan for tiden ses.

Det Historiske Museum på Kreta
Adresse: 27, Sofokli Venizelou Ave. / 7, Lysimachou Kalokerinou St.
Præsenterer arkæologiske, etnografiske og historiske genstande fra middelalderen til moderne tid.

Museet for Slaget om Kreta og Den Nationale Modstandsbevægelse (1941-1945)
Adresse: Doukos Beaufort og Merambellou Sts.
Udstiller genstande fra 1941-1945 med henblik på at dokumentere kretensernes kamp under slaget om Kreta og den tysk-italienske besættelse.

St. Katerinas Kirke
Adresse: nordøst for Sankt Minas katedralen
Kirken har tilhørt klosteret Sankt Katerina af Sinai men fungerer idag som museum for værker fra den kretensiske renæssance, deriblandt ikoner af Michail Damaskinos.

Naturhistorisk Museum
Adresse: Sof. Venizelou Ave, Dermatas Bay
Udstiller repræsentative udsnit af Kretas flora og fauna.

Du kan læse mere om Heraklion på byens officielle hjemmeside her.