Kretas strande

Nedenfor kan du finde beskrivelser af nogle af de strande, der ligger tættest på Villa Talea. Både på Kretas nordkyst og sydkyst.

Strande ved Pánormos

Ved Panormos er der sandstrande med solsenge til leje på begge sider af den lille havn. På klippen over en af strandene kan man se de små ruiner af 'Kasteli Mylopotamou', en borg, der blev bygget af den genovesiske pirat Enrico Pescatore tidligt i det 13. århundrede. Ved disse strande er der også både caféer og tavernaer tæt på. Søger man efter mere afsides beliggende strande kan man gå om på den anden side af Club Marine Palace hotellet hvor der er nogle små vige mellem klipperne med små strande. De er dog lidt mere stenede.

Strande ved Bali

Bali er en lille fiskerlandsby, der ligger på klipperne mellem nogle små vige. Der er fire gode strande med sand eller rullesten i Bali bugten. Vandet er krystalklart og bugten ligger godt beskyttet mod vind. Ved Bali er der både solsenge og parasoller til solbadning og masser af faciliteter for vandsport. Man kan dykke, sejle, leje en kano og ved havnen kan man booke sig ind på dagture med skib til andre strande og byer.

Øst for Rethymnon

Hvis du kører fra Villa Talea ad landevejen i retning mod Rethymnon vil du ikke længe efter at du har passeret Panormos nå frem til en del af Kretas nordkyst, som har en af de længste strækninger med sandstrande på Kreta.

Geropótamos stranden

Den første strand du kommer til er Geropótamos stranden nedenfor Geropótamos Broen lige ved landevejen. Den ligger hvor Geropótamos floden flyder ud i havet ca. 20 km øst for Rethymnon. Det er sandstrand og strand med rullesten og der er en taverna, ligesom man kan leje solsenge og parasoller.

Spilies stranden, Kreta

Spilies stranden

Lidt længere ned ad hovedvejen, kan du dreje til højre ved en tankstation og følge vejen ned gennem en lille kløft til Spilies strand. En lille stenstrand mellem nogle imponerende klipper hvælvinger.


Strandene ved Skaleta, Sfakaki og Stavromenos

Yderligere 5-10 kilometer langs kysten når man strandene ved Skaleta, Sfakaki og Stavromenos. Her er der også fine sandstrande og andre med småsten. Der er strækninger, hvor man kan være sig selv men også organiserede områder med strandbar og udlejning af solsenge og parasoller. Denne del af kysten er hvor den truede Karetteskildpadde går i land for at lægge sine æg. (Læs mere om dette i vores afsnit om Kretas fauna).

Platanes, Missiria og Koumbes

Mellem 2 og 4 kilometer øst for Rethymnon finder man disse 'blå flag' sandstrande. Der er mange hoteller, tavernaer, barer og butikker i dette område så man vil ikke have besvær med at finde et sted at spise frokost eller få en drink. Sol senge, parasoller m.v. kan lejes og der er masser af muligheder for forskellige former for vandsport.

Strandene ved selve Rethymnon by

Strandene fortsætter lige ind midt i Rethymnon by. Selv helt inde i centrum nær den gamle venetianske havn er der en ren sandstrand. Der kan være meget pakket her i højsæsonen, men tager man til Platanias stranden, som ligger nogle få minutter væk på den vestlige side af havnen, skulle det være muligt at finde steder med færre badegæster.

Strande på Kretas sydkyst

Palmestranden ved Preveli

Preveli stranden med dens lille palmelund var tidligere et tilholdssted for hippier. I 70'erne og 80'erne boede de her i små palmebladshytter. Den slags camping er nu strengt forbudt. Kommer man i bil, skal man for at komme til stranden køre ad vejen mod Preveli Klostret (der i øvrigt også er værd at besøge) og efterlade bilen ved parkeringspladsen ca. 1 kilometer før klostret. Herfra er der ca. 20-30 minutters gåtur til de stejle klipper der fører ned mod stranden. Selve turen er meget smuk med flotte udsigter. Man kan også komme til stranden med båd. Der afgår både til stranden fra Plakias og Agia Galini.

Agios Pavlos stranden, Kreta

Agios Pavlos

Agios Pavlos stranden ligger ca. 14 kilometer fra hovedvejen der fører til Agia Galini og ca. 20 kilometer fra landsbyen Akoumia. Det er en lang sandstrand med faciliteter i form af cafeer og tavernaer, liggestole og parasoller. Kører man ad vejen mod Agia Galini, skal man dreje til højre lige efter landsbyen Nea Krya Vryssi. Stranden ligger så yderligere 14 kilometers kørsel herfra. Den vestlige del af stranden er relativt isoleret med færre mennesker, hvorfor nøgenbadning tolereres. Men der er så ingen muligheder for at købe mad og drikke i nærheden.

Plakias

Plakias stranden er en lang bugt. Øst for landsbyen Plakias er de bedste strækninger af stranden. Det er en populær strand men sjældent overrendt.

Damnoni

Damnoni strand er en 500 meter lang sandstrand med krystalklart vand. Der er et par tavernaer nær stranden med liggestole og parasoller og også en enkelt hotelbyggeri. Ved stranden kan man tage dykkerlektioner og komme på dykkerudflugter. Man kommer til stranden ved at følge vejen fra Plakias til Lefkogia. Efter ca. 2 kilometer skal man dreje af til højre. Stranden ligger så ca. 1 kilometer længere fremme.

Amoudi

Amoudi og Mikro Amoudi strandene er to små sandstrande, som ligger i gåafstand fra Damnoni. Mikro Ammoudi er en naturiststrand.