Agios Ioannis Klostret

Ro og fred

Hvis man kører af landevejen (national road) fra Villa Talea i retning øst mod Bali, vil man efter nogle få kilometer se et skilt på højre hånd, som viser vej til klostret Agios Ioannis Prodromos (Johannes Døberen). Vejen fører op i bjergene bag landevejen, hvorfra der er en flot udsigt over kyststrækningen omkring Bali. Når man ikke kan komme længere ad vejen, er man ankommet til klostret. Der er åbent for besøgende dagligt mellem 9 og 12 og igen mellem 16 og 19.

Beliggenhed

Klosterkirken har to kirkeskibe og er dekoreret med freskoer fra det 17. århundrede. Over indgangsdøren står årstallet 1635, men ifølge traditionen har der været en endnu ældre og mindre byzantinsk kirke på stedet, som nu er inkorporeret i den nuværende bygning.

Agios Ioannis Prodromos Der er dekorerede fontæner og en smuk have med en fredsommelig atmosfære. Bygningerne er blevet restaureret indenfor de senere år og hele området fremstår meget velholdt. I dag er klostret et stilfærdigt sted, hvor der kun bor en enkelt munk. Men som så mange andre klostre på Kreta var stedet meget aktivt i modstanden mod den Ottomaniske okkupation og Kretas kamp for frihed.

Agios Ioannis Prodromos I 1866 bombarderede den tyrkiske flåde klostret på grund af dets engagement i modstandskampen.