Aktiviteter ved strand og hav

Delfiner og pirater

Aktiviteter på Kreta

Fra havnen i Rethymnon kan man tage en bådtur langs Kretas nordkyst. En totimers tur afgår klokken 11.00 og 13.00, en tretimers tur klokken 10.00 og 13.00. Undervejs kan man være heldig at møde nogle af de delfiner, som lever omkring Kreta. Check turoperatørens hjemmeside her. Også fra havnen i Rethymnon kan man slå følge med de muntre pirater ombord på deres skibe 'Barbarossa' eller 'Captain Hook'. Begge fartøjer ligner piratskibe og mandskabet møder op i hele piratudstyret. Skibene sejler enten til Marathi eller Bali. Begge ture inkluderer stop, hvor man kan tage fotos eller deltage i lege organiseret af besætningen.

Windsurfing og Vandsport

Aktiviteter på Kreta

Det bedste sted at dyrke windsurfing på Kreta er ved Palekastro på vejen mod Heraklion. En lokal termisk effekt forstærker vinden her og gør Kouremenos Beach til et af de mest vind-sikre steder i hele Europa. Læg dertil at masseturismen endnu ikke har ødelagt stedets oprindelige græske landsbystemning. Lidt tættere på Villa Talea langs den mere end 15 kilometer lange sandstrand, som omkranser bugten ved Rethymnon er der masser af vandsportsaktiviteter at vælge imellem. Vandski, windsurfing, para-sailing, dykning, sejlture, fisketure, jetski, pedalbåde...

Dykning

Der er adskillige muligheder for at dykke langs Kretas kystlinie. Det mest interessante er nok at dykke i en af de mange undersøiske grotter, som findes på Kreta. En af disse er Elefant Grotten på Apokoronas halvøen ca. 50 kilometer vest for Villa Talea. Grotten har fået sit navn fra det fossil af en forhistorisk elefant som findes i grotten. I denne film kan man følge dykkerne på deres vej ind i grotten.

Et nærliggende dykkercenter er Atlantis Diving Center som har base ved Rithymna Beach Hotel i Adelianos Campos nær Rethymnon og ved Club Marine Palace Hotel i Panormos. Centret tilbyder dykkertræning efter PADI standarder for begyndere og øvede samt organiserer dykker ekskursioner for erfarne dykkere. Der dykkes kun i små hold. Besøg centrets hjemmeside her.

CretAquarium. Middelhavets største akvarium

Aktiviteter på Kreta

CretAquarium ligger 15 kilometer øst for Heraklion og er det største akvarium i Middelhavsområdet. Det omfatter en forkerpark og et træningscenter samt underholdnings- og kulturfaciliteter på et 60.000 kvadratmeter stort område. CretAquarium rummer 2.500 fisk og havdyr, der lever i 32 akvarier. Fra 50 observationsposter kan de besøgende lære dyrene at kende og ved hjælp at særlige kameraer kan man også se de skjulte områder af akvarierne.