Aktiviteter i bjergene

Vandreture

Med hele 65 bjergtoppe på mere end 2000 meter over havets overflade har Kreta masser at tilbyde den, der kan lide at vandre i bjerge. Gå gennem den imponerende Samariakløft - den længste i Europa - eller tag på vandring i Psiloritis bjergene lige syd for Villa Talea.

De udgør nogle af de mest bjergrige områder ikke bare på Kreta, men i hele Grækenland. Imponerende tinder knejser over en stejl klippekyst hvor dybe kløfter skærer sig igennem på deres vej mod havet.

Vandring til Kretas højeste bjergtinde

Psiloritis bergene

Der er 5 bjergtoppe i Psiloritis bjergene. Timios Stavros (Det Hellige kors) er den højeste top på Kreta med 2.456 m.o.h. Andre bjergtinder er Agathias: 2.424 m.o.h., Stolistra: 2.325 m.o.h., Voulomenou: 2.267 m.o.h. og Koussakas: 2.209 m.o.h.

Heroppe vil der stadig ligge sne helt ind i juni måned. Man får brug for rigeligt med vand, en hat og sololie samt gode vandrestøvler til turen. Der er 4 eller5 forskellige ruter til Timios Stavros. Den nemmeste afgår fra Nida Plateauet ved 1.412 m.o.h. Afhængigt af hvor god form, man er i, vil det tage mellem 3 og 6 timer at nå toppen og måske lidt mindre at nå ned igen.

Aktiviteter på Kreta Kør til landsbyen Anogia og derfra videre til Nida plateauet. Det tager ca. 1-1,5 time fra Villa Talea. Parker bilen ved restauranten. Det er den eneste bygning ved plateauet. Gå herfra langs jordvejen op mod Idaion Andron grotten. Grotten hvor det siges, at Zeus voksede op. Kort før grotten er der en gul markeringspæl på venstre side. Det er en af de pæle, der markerer den paneuropeæiske 'E4' vandresti. Sådanne pæle markerer stien hele vejen op til toppen. Stien er let at se og man risikerer ikke at fare vild i dagtimerne. De første timer går det opad, dernæst nedad mod Akollita Plateauet og derefter opad igen til man når Timios Stavros.

Begynd tidligt om morgenen, så man har tid, hvis der skulle opstå forhindringer. Det er heller ikke så varmt på den tid. Fra toppen har man den mest fantastiske udsigt. På en klar dag kan man se Heraklion og Ægæerhavet mod nord, de Hvide Bjerge (Lefka Ori) mod vest, Agathias bjergtoppen mod øst og Messara sletten og det Libyske hav mod syd. Man kan godt overnatte på toppen, hvis man vil, men så har man brug for noget varmt tøj og en sovepose. Temperaturen om natten er lav og hvis det blæser kan der blive bidende koldt selv om sommeren.

Cykelture

Besøg traditionelle bjerglandsbyer og oplev det smukke landskab mens du krydser det centrale Kreta på cykel. Du kan holde dig til asfalterede veje eller du kan køre ud i det blå ad hjulspor og gamle jordveje. Kreta er en vild og smuk ø og der findes næppe nogen bedre måde at opleve dens skønhed på end ved at cykle. Man kan leje mountain bikes i Rethymnon hos The Olympic Bike Travel hvor man også kan deltage i organiserede cykelture. Fra komfortable 'nedad-bakke' ture for hele familien til trekking ture for egentlige MTB atleter. Inkluderet i lejen er: hjelm, lås, reparationskit, pumpe og kort. På anmodning kan man få barnesæde påmonteret, MTB SPD click pedaler eller arrangere levering / afhentning i Panormos eller Bali tæt på Villa Talea.

Jeepsafari

Tag på en scenisk off road tur i en firehjulstrukken jeep gennem Kretas skove og bjerge. Når man kører i en 4x4 jeep kan man nå steder, som ellers kan være vanskelige at komme til i en almindelig bil. Opdag forladte landsbyer, bjergtagende udsigtspunkter og afsondrede strande. Med Safari Club kan du komme væk fra de almindelige veje op i bjergene ad gamle jordveje. I Land Rover defenders, som ikke har mere end 9 passagerer kan man opleve Kretas vilsomme bjerge. Man passerer historiske, arkæologiske monumenter og ad veje, hvor ingen almindelig bil kan passere kommer man til at møde Kretas befolkning, kultur og traditioner. Man vil også se plante- og dyrelivet på Kreta som de fleste besøgende på øen ikke møder. Der er mange stop undervejs på safarien i løbet af dagen og gode muligheder for fotografering. En B.B.Q. frokost er inkluderet i udflugten med vin ad libitum og et godt udvalg af lokal kretensk mad.